onsdag 21 januari 2009

Författarinnan

Jag har fått för mig att jag vill skriva en barnbok, en lite normbrytande bok som handlar om många olika barn med olika familjekonstellationer. Skrev i hop en början nu lite snabbt men har inte kommit till det normbrytande ännu men läs gärna ändå:) Meningen är att min kära syster som målar underbart vackert ska måla bilder till oxå, det känns väldigt fånigt utan men men.

Det här är Felicia och hennes tvillingbror Emil. I morgon är det lördag och då fyller de sex år och Felicia är så nervös att hon har nästan ont i magen. Det bara knorrar och pirrar därinne. Hon har nämligen önskat sig en radiostyrd bil, men det verkar inte som att pappa har varit och köpt någon åt henne. I så fall har han lyckats gömma den bra för Felicia har minsann letat i varje hemlig vrå.

Emil önskar sig en bok om apor och i dag har pappa och Felicia varit och köpt just en sådan åt honom. Han kommer att bli överlycklig i morgon. Det är Felicia säker på för Emil är verkligen galen i apor.

Emil och Felicia ska ha kalas i morgon och då kommer alla barn från förskoleklassen och hälsar på. De är 15 stycken i Felicias och Emils klass. Det ska bli roligt och spännande och kanske får man något fint.

Nu är det dags att åka och handla inför kalaset. Pappa, Felicia och Emil sätter sig i bilen och åker till affären. De handlar tårtbottnar och andra tårtingredienser, godis till fiskdammen, ballonger, serpentiner och några kakor. Mer behöver de inte köpa för i går bakade de chokladbollar och bullar. Pappa och Emil är verkligen duktiga på att baka tycker Felicia, mycket bättre än vad Felicia är. Men det gör inget tycker Felicia för hon gillar mest att äta det goda och dessutom är hon bra på andra saker, som att spela boll och klättra i träd.

På kvällen när Felicia ska sova så tänker hon på mamma. Ibland har Felicia svårt att komma ihåg mamma, men då brukar pappa berätta något roligt minne som gör att Felicia minns igen. Felicias och Emils mamma lever inte längre, hon dog när de var fyra år. Felicia brukar tänka att mamma är den största stjärnan på himlen och ibland känns det som att mamma pussar henne på kinden när hon ska sova. Det känns skönt tycker Felicia. Men i kväll har Felicia lite svårt att sova, hon är så förväntansfull för i morgon, men till slut somnar hon i alla fall.

Felicia vaknar tidigt, fy vad arg hon blir. Varför måste hon vakna såhär tidigt? Hon vill ju vakna av att pappa kommer in och sjunger. Emil sover fortfarande. Felicia blir irriterad och kan inte låta bli att gå upp och putta på honom lite. Men sedan kryper hon snabbt ner under täcket igen för nu hör hon pappa stöka ute i köket. Pratar han med någon? Det låter som farmor och farfar.

”Ja må de leva, ja må de leva”…sjunger pappa, farmor och farfar när de kommer in på Felicias och Emils rum. Felicia och Emil låtsas sova men börjar snart fnissa båda två och snart hoppar de upp ur sängen för att krama farmor och farfar som kommit på besök. Sedan är det dags att öppna paket. Emil börjar öppna sina paket och först får han den fina boken som Felicia och pappa har köpt. Felicia får en stor blöt puss på munnen som tack. Emil får också en målarbok och lego. Nu är det Felicias tur. Hon får också en målarbok, en ny dinosaurie till samlingen och i det sista paketet den fina radiostyrda bilen som hon tittat på så länge, så länge.
Sedan går allihop ut i köket och äter av den framdukade härliga frukosten. Idag får de pannkakor till frukost. Det har Felicia och Emil beställt och pappa gick upp tidigt i morse och stekte dem för att de ska vara varma och goda.

Snart är det dags för kalas. Felicia och Emil väntar och väntar. Kommer inte gästerna snart frågar Felicia om och om igen. – Jo snart, svarar pappa. Klockan ett kommer gästerna till slut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar